fredag 10 september 2010

Regeringssamverkan.

Det diskuteras friskt vad som kan hända efter valet om det skulle vara så illa att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen.

I en rundringning utförd av Svenska Dagbladet konstaterades att en rätt stor majoritet av Miljöpartiets länsordföranden kunde tänka sig att i ett visst läge undersöka ett regeringssamarbete med Alliansen. Det slog kanske ner som en bomb i partihögkvarteren men skall ses som en ambition att dels ta ansvar i en svår situation, dels sträva efter att få inflytande för de gröna frågorna i realiteten.

Flera av oss som är länsordförande har erfarenhet av samarbete och samregerande i många olika konstellationer i kommuner, regioner och landsting.

Vi har kunnat arbeta med alliansen i majoriteter som fört miljö- och klimatfrågan framåt och ser det därmed inte som uteslutet att ett grönt inslag i ett av nöden skapat oklart parlamentariskt läge kan skapa både stabilitet och hålbarhet.

Sverigedemokraterna i ett läge där Ny Demokrati befann sig under perioden 1991-1994 ger självklart oss miljöpartister rysningar i hela kroppen och själen och det måste vara så att vi gör allt för att förhindra det. Ny Demokrati var inte till närmelsevis lika fascistoida eller välorganiserade som Sverigedemokraterna är idag.

2 kommentarer:

  1. http://pierreringborg.blogspot.com/2010/09/mps-riksdagskandidater-ar-forberedda.html

    Jag har bloggat om oss idag

    SvaraRadera
  2. Nu har miljöpartiet chansen att "träna" samarbeten med rött och blått både i riksdags, region och kommuner. SD kan köra profilpolitik för att ta marginalväljare ur alliansen. Mycket av valet 2014 kommer att stå hur MP klarar maktrollen och vad SD anpssat sig till politikens huvudfåra.

    SvaraRadera